Over FM bouwmachines

Sinds 1962 is Couwberghs actief in de wereld van grond-, weg- en waterwerken. De onderneming werd destijds opgericht door Frans Couwberghs. De hoofdactiviteit bestond uit het aanleggen en onderhouden van vijvers. Couwberghs groeide op korte termijn uit tot een begrip in de regio betreffende grond-, weg- en waterwerken.

Gezien de grote omvang van het machinepark van Couwberghs werd de verhuur- en verkoopafdeling in het leven geroepen. Hoofdreden was de stilstand van de machines tot een minimum te beperken.

Evenals in de verhuur- en verkoopwereld van grondverzet -en bouwmachines was Couwberghs al snel uitgegroeid tot een begrip.

In 2007 werd Couwberghs overgenomen door Maurits Foets, CEO van het Kempens Heftruckbedrijf. Door een professionele visie, de broodnodige ervaring in de branche en de drang naar professionele structuren tracht hij samen met een deskundig team Couwberghs op een degelijke manier uit te bouwen tot een competitief bedrijf. Sinds de overname is er op een planmatige manier geïnvesteerd in machines en gebouwen zodat Couwberghs gewapend is en zijn opmars in de bouwwereld kan verderzetten.

Vanaf 1 juli 2017 draagt de afdeling verhuur, verkoop en service de naam FM bouwmachines en gaan de aannemingswerken (grond-, weg- en waterwerken) verder onder de naam Couwberghs. Door de sterke groei in verschillende acitiviteiten werd het noodzakelijk deze te splitsen, zodat ieder kan focussen op zijn eigen activiteiten.