Over ons

FM Bouwmachines B.V.B.A. is een jong bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming werd opgericht door Matthias en Maurits Foets in 2017 en afgesplitst van de Algemene Ondernemingen Couwberghs N.V. die reeds een gekende naam is sinds de jaren 1950.

FM Bouwmachines behoort tot een groep van bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in werktuigmachines voor bouwbedrijven, logistiek, recyclage en vele andere. Andere bedrijven die tot dezelfde groep behoren zijn Kempens Heftruckbedrijf (KHB). Dit zorgt voor financiële slagkracht en gedeelde expertise en ervaringen.

Het verhaal van FM Bouwmachines startte pas echt in 2009 toen Maurits Foets de naamloze vennootschap van Frans Couwberghs (CF) overnam. Dit paste perfect in de strategie van de familie Foets, aangezien ze reeds verschillende jaren een tweede markt hadden aangesneden naast heftrucks met het invoeren van Yanmar minigravers en wielladers. De ervaring en de terreinen van Couwberghs in Eindhout waren voor Maurits Foets een buitenkans. Sinds dan kon men de klanten verkoop, verhuur en service aanbieden van alle soorten constructiemachines; van minigravers tot grote graafmachines, wielladers, dumpers, breekhamers enz.

In de jaren daaropvolgend werden de terreinen aan het verhuurcenter (Steenweg op Meerhout) grondig gerenoveerd en heraangelegd. De grote werkplaats aan de vijver in Stokberg, Eindhout, werd noodgedwongen in originele staat behouden. Het was immers niet mogelijk een vergunning te krijgen voor een nieuwbouw op deze locatie en daarom zijn vader en zoon Foets gestart met de bouw van een nieuwe werkplaats op het industrieterrein in Webbekom, Diest.

FM Bouwmachines is naast exclusieve dealer voor Yanmar Compact Equipment, ook Belgisch invoerder van het merk Turks-Europese merk Hidromek sinds 2013. In 2017 kwam daar het Japanse Furukawa Rock Drill (FRD) materiaal bij, waardoor FM Bouwmachines zich tevens kan profileren als een expert in aanbouwdelen, voornamelijk qua breek/sloophamers, sorteergrijpers, crushers en dergelijke.