verkoop / steelwrist / tiltrotators

Tiltrotators

Powertilt

Snelwissels

Bakken

Tiltrotators voor graafmachines van 2-33 ton

Steelwrist biedt een compleet productaanbod voor moderne graafmachines. Alle modellen beschikken over Front Pin Lock Technologie. Onze tiltrotators hebben een lage bouwhoogte, grote kantelhoek en een unieke verhouding tussen kracht en gewicht dankzij gietstalen delen.

Specifieke productvoordelen

Dankzij een focus op gietstalen delen bieden wij compacte tiltrotators met een lage bouwhoogte en een laag eigen gewicht. Dit geeft u de voordelen van een geoptimaliseerde graaf-geometrie en de beste brandstof-efficiëntie.

  • Gegoten staal in alle belangrijke onderdelen voor de beste sterkte-gewicht verhouding.
  • De laagste bouwhoogte. – 45 ° kantelhoek voor meer flexibiliteit op alle tiltrotators.
  • Dubbelwerkende kantelcilinders met optionele lasthoudklep.
  • Verticale kantelcilinders waarmee het graven in smalle sleuven mogelijk is.
  • Vetsmering voor een langere levensduur met de optionele aansluiting op uw automatisch smeersysteem.
  • Zes kanaals doorvoer met een hoog debiet voor een flexibel gebruik van uw tiltrotator bij het gebruik van gereedschappen zoals de Steelwrist zeefbak.

XControl G2
Control Systems

Steelwrist XControl is het meest gebruikersvriendelijke besturingssysteem voor de aansturing van tiltrotators op de markt. XControl maakt gebruik van goed geteste software voor hydrauliekventiel-bediening die zorgen voor een superieur gevoel en precisie bij het werken met een tiltrotator. Instellingen wijzigen van XControl gebeurt via een touchscreen scherm met intuïtieve menu’s. In kleur, en in het nederlands. Robuuste connectors en bekabeling zorgen voor een betrouwbare werking.

Toen we XControl Generation 2 ontwikkelden, wilden we iets dat niemand eerder had gedaan. We wilden het veel gemakkelijker en veiliger te maken, zowel voor de gebruiker als voor de installateur. We wilden ook het brandstofverbruik verminderen, de ergonomie verbeteren en we wilden de machinist meer waardevolle informatie geven tijdens gebruik. XControl G2 is vandaag de dag het meest geavanceerde systeem voor het aansturen van de tiltrotator. Erg makkelijk voor u, een hoop werk voor ons.
De juiste instellingen voor de juiste klus.

Met XControl G2 worden alle instellingen en wijzigingen van het systeem gedaan via een 3,5 inch touchscreen met duidelijke en logische menu’s in het nederlands. Het is gemakkelijk om verschillende profielen voor verschillende machinisten, werksituaties of uitrustingsstukken in te stellen.
Clinometer – ondersteuning in uw dagelijkse werk

Wij werken hard om de leidende positie in tiltrotator-ontwikkeling te behouden. Met XControl G2 waren we de eerste die een besturingssysteem lanceerden met ingebouwde Clinometer. De Clinometern toont de rotatie- en kantelhoeken ten opzichte van een vooraf bepaald vlak. Een handige tool die u kunt gebruiken in uw dagelijkse werk.
Auto-tuning voor een lager brandstofverbruik

Uit ervaring weten we dat veel graafmachines meer brandstof verbruiken dan ze nodig hebben als gevolg van een tiltrotator(controlesysteem), aangezien het voor de machinist vaak moeilijk op te sporen is of de parameters wel juist zijn ingesteld. Toen we XControl ontwikkelden implementeerden we direct de Auto Tuning functie. Dit betekent dat het systeem zichzelf instelt op de optimale waarden voor een minimaal brandstofverbruik en maximale prestaties. Na verloop van tijd kan dit een hoop brandstof en dus geld besparen.