Eerste Hidromek binnendraaier in Benelux geleverd aan Afgro

FM Bouwmachines heeft de eerste Hidromek HMK145LC SR in de Benelux afgeleverd bij de Afgro BVBA uit Merchtem (B), een trouwe klant die als een van de eerste Hidromek machines kocht. Inmiddels is er voor Nederland een nieuwe distributeur van dit Turkse merk aangesteld. Die is gevonden in Van ’t Hof uit Spijkenisse, dat sinds november 2019 het importeurschap heeft verworven en met de HMK145LC SR veel belangstelling trok op de Infra Relatiedagen.Hidromek heeft grote ambities en wil in de komende jaren in Europa flink groeien. De producten zijn technisch van zeer hoge kwaliteit. Daarbij wordt gebruik gemaakt van betrouwbare componenten. Enkele jaren terug bezochten we de moderne fabrieken van Hidromek in Ankara, waarbij de producent een uitstekende indruk maakte. Men gaat niet over één nacht ijs bij de ontwikkeling en bouw van machines. Vooraf wordt goed naar klanten geluisterd en de machines worden getest onder de meest extreme omstandigheden.In Turkije is Hidromek dan ook al 11 jaar marktleider op het gebied van graaflaadcombinaties en sinds 8 jaar ook bij de graafmachines. Wat men goed doet bij het ontwikkelen van machines, is dat de juiste keuzes worden gemaakt en in de goede volgorde. Toch is het niet alleen functie boven vorm, want de modellen zien er ook fraai uit, wat heeft geresulteerd in enkele Red Dot awards.

Robuust en betrouwbaar

In België zijn er de voorbije jaren behoorlijke aantallen verkocht, vooral aan bedrijven die actief zijn in de recycling. De kwaliteit is hoog en de machines zijn zeer robuust en betrouwbaar gebleken. Dat is natuurlijk belangrijk voor klanten. Afgro kan dat bevestigen. Men heeft immers al een 22-tons HMK220LC rupsgraafmachine en een 18-tons HMK180W bandenkraan. Daar de nieuwe HMK145LC SR binnendraaier nog bij gekomen.De compacte en krachtige machine, waarmee het aannemersbedrijf zowel grond- als afbraak- of funderingswerken uitvoert, is dan ook een welkome aanvulling. De HMK145LC SR weegt in totaal rond de 16.800 kg. Dat is inclusief hydraulisch schuifblad en een 2-delige giek. De machine is veelzijdig inzetbaar en heeft compacte afmetingen. Dit maakt de Hidromek een ideale en krachtige machine voor inzet op krappe locaties in stedelijke gebied.

De zwenkradius over de achterzijde bedraagt slechts 1.500 mm. Er is gekozen voor 700 mm brede rupsplaten vanwege een lagere bodemdruk. De lengte van de rupsen meet 3.780 mm. De breedte bedraagt 2.510 mm, de transportlengte 7.710 mm en de transporthoogte 2.960 mm. Bij machine van Afgro is die iets hoger, omdat het voorraam en dak zijn uitgerust met een robuuste cabinebescherming. Dit zorgt voor extra bescherming van de machinist wanneer sloopwerk wordt verricht.

Lees het volledige artikel in de april/mei-uitgave van vakblad BMB.
Bron: https://www.bouwmaterieel-benelux.eu/eerste-hidromek-binnendraaier-in-benelux-geleverd-aan-afgro/

Recente berichten